Alkatrészek

Főbb gépjárművek alkatrészeinek képei, valamint megnevezése

alkatrészek

Sokszor nem teljesen egyértelmű hogy pontosan mely alkatrészről van szó, mikor egy hibát próbálunk elmagyarázni, vagy esetlegesen az említett alkatrész cseréjéről beszélünk,ezért ehhez próbálunk egy kis képes segítséget nyújtani.

Lengéscsillapítók

Lengéscsillapítók feladata a rugózás által keltett lengések hatásos csillapítása, továbbá a lökésszerűen fellépő nagy rugólengések, az esetleges felütések megakadályozása, illetve kisebb amplitúdójú lassú rugólengésekké való átalakítása.

FékbetétFéktárcsa

Fékbetét

Féktárcsa

A személygépkocsiknál a fékhatás egy anyagnak (fékbetét) egy másik anyaggal (féktárcsa) való dörzsölése által jön létre. A féktárcsa élettartama normál igénybevétel esetén három garnitúra fékbetét élettartamával ér fel. (vagy kb. 50.000 – 70.000 km.)

Kuplungszett kuplungtárcsa-
kuplung szerkezet-
kinyomó csapágy-


A kuplungszerkezet a lendkerékkel és a kuplungtárcsával együtt egy súrlódó rendszert alkot, és a fedélen keresztül csavarozással a lendkerékre van rögzítve. A kuplungszerkezet viszi át a motor nyomatékát a kuplungtárcsán keresztül a sebességváltó bemenő tengelyére.
Olajszürő

Olajszűrő

Az autónkban található olajszűrő egy egyszerű alkatrész, de fontossága igen jelentős. Az olajszűrő feladata a motorolajban felhalmozódó szennyeződés, illetve a motor kopásakor keletkező fém szemcsék kiszűrése az olajból.


Ugrás a lap tetejére!

  • Nyitvatartás: Hétfőtől — Péntekig : 7:30—16:30 –ig. | E-mail E-mail: autokeszikft@gmail.com
  • Copyright © 2012 Autókeszi Kft. - Autójavítás, vizsgáztatás, diagnosztika, karosszéria javítás, klíma töltés és javítás - Készítette: Vígh Mihály